Bradul de craciun

 

 

 

Un pom de Crăciun este un copac decorat, de obicei, un conuri de conifere , cum ar fi de pin sau brad , în mod tradițional asociată cu celebrarea Crăciunului . Un pom de Crăciun artificial este un obiect făcut să semene cu un astfel de copac, de obicei, realizate din policlorura de vinil

Bradul  decorat tradițional este ornamentat cu alimente, cum ar fi mere, nuci sau datele. În secolul 18, a început să fie luminat de lumanari , care, cu electrificare ar putea fi, de asemenea, înlocuite de lumini de Craciun . Astăzi, există o mare varietate de ornamente tradiționale , cum ar fi ghirlanda , beteala , și bastoane bomboane . Un înger sau o stea poate fi plasat în partea de sus a copac, pentru a reprezenta ceată de îngeri sau Steaua din Betleem de la Nașterea Domnului .

Obiceiul de a pomul de Crăciun dezvoltat în Germania modernă timpurie , cu predecesorii, care pot fi urmărite la al 16-lea și, eventual, secolul 15. Aceasta a dobândit popularitate în afara Germaniei în a doua jumătate a secolului al 19-lea. [1] pomul de Crăciun a fost, de asemenea, cunoscut sub numele " Yule -copac ", în special în discuțiile de

 

 

 

 

 

Pomi de Crăciun In marile orase

Încă din secolul al 20-lea, aceasta a devenit comună în multe orașe, orașe, și magazine de a pune sus publice pomi de Crăciun în aer liber, cum ar fi Arborele lui Rich Mare în Atlanta  Rockefeller Center Pomul de Crăciun din New York City, și mare brad de Craciun la Piata Victoriei din Adelaide .

Statele Unite ale Americii " National Christmas Tree a fost aprins în fiecare an, începând din 1923 pe gazon de sud a Casei Albe  iluminarea Tree National de Crăciun este o parte din ceea ce a devenit un eveniment de vacanță major la Casa Albă. Președintele Jimmy Carter a aprins doar steaua încoronarea deasupra copac în 1979, în onoarea americanilor fiind ținuți ostatici în Iran .] Același lucru era adevărat în 1980, cu excepția faptului că pomul a fost pe deplin aprins pentru 417 secunde, o secundă pentru fiecare zi ostaticii au fost în captivitate.

În cea mai mare din anii 1970 și 1980, cea mai mare decorat pomul de Crăciun din lume a fost pus în fiecare an pe proprietatea National Enquirer în Lantana, Florida . Această tradiție a crescut într-unul dintre cele mai spectaculoase evenimente și a sărbătorit în istoria sudul Floridei, dar a fost întrerupt în moartea fondatorului ziarului la sfârșitul anilor 1980.


În unele orașe, o Festivalul Brazilor de este organizat în jurul valorii de decor și de afișare a arborilor multiple, evenimente de caritate. În unele cazuri, copaci reprezinta cadouri speciale comemorative, cum ar fi în Trafalgar Square , în Londra , în cazul în care orașul Oslo , Norvegia prezintă un copac pentru oamenii din Londra, ca un semn de apreciere pentru sprijinul britanic de rezistență norvegiană în timpul al doilea război mondial , în Boston , în cazul în care copacul este un dar de la provincia Nova Scotia , in mulțumesc pentru desfășurarea rapidă a livrărilor și salvatori la 1917 explozia navei muniție care nivelat orașul Halifax , iar în Newcastle-upon-Tyne , în cazul în care principalul civică Crăciun copac este un cadou anuală din orașul Bergen, Norvegia , în mulțumesc pentru rolul jucat de soldați din Newcastle în eliberarea din Bergen nazistă persoane.  Norvegia, de asemenea, anual, un pom de Craciun Cadouri de la Washington, DC, ca un simbol al prieteniei între Norvegia și SUA și ca o expresie de recunoștință din Norvegia pentru ajutorul primit de la SUA in timpul al doilea război mondial.

>June 2024
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 

Theme Designed by Grozavu.ro